Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Δελτίο καιρού με τα μερομήνια!!!!

Τα μερομήνια κρατάνε από πολλά χρόνια πριν, με αυτό το τρόπο στα χρόνια που η πρόγνωση του καιρού δεν γινόταν από την μετεωρολογική υπηρεσία αλλά από την γνώση ορισμένων ανθρώπων στα σημεία που εμφανίζονταν στο ορίζοντα.Τα μερομήνια αρχίζουν από τις 14 Αυγούστου γιατί γιατί πηγαίνουν με το παλιό ημερολόγιο.Συνεπώς στις 14 ξεκινάνε με το πρώτο μήνα που είναι ο Άυγουστος και συνεχίζουν κάνοντας το κύκλο μέχρι τον επόμενο Αύγουστο.Επίσης κάθε ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας συμβολίζει την ημερομηνία.Τα μερομήνια είναι από το τον πατέρα μου Δελημάρη Νίκο που είναι γνώστης.Σίγουρα όμως η επιτυχία στις προβλέψεις εξαρτάτε και από τις κλιματολογικές αλλαγές και από την ώρα που θα εμφανιστούν τα σημεία δηλαδή αν είναι νύχτα ίσως να μην φανούν .Τα παλιότερα χρόνια οι προβλέψεις του ήταν πάρα πολύ κοντά σε ακριβή ημέρα και ώρα,η πρόβλεψη αντιστοιχεί για όλη την Ελλάδα αλλά σίγουρα ανάλογα με την κάθε περιοχή ίσως να χρειάζεται κάποιες ώρες οι μέρες για να φτάσει το ανάλογο κύμα της πρόβλεψης.Θα ξεκινήσουμε από τον τρίτο μήνα που είναι ο Οκτώβριος λόγω του ότι Ο Σεπτέμβριος σε λίγες μέρες φεύγει.

Φθινόπωρο
1ος μήνας Οκτώβριος:
Από 1η έως 13 του μήνα έχει καλό καιρό με ελαφρά βοριαδάκια στις 13 ένα κύμα θα φέρει βροχή σύντομη και γύρω στις 14-15 η αλλαγή του καιρού θα είναι καταπληκτική θα φέρει δυνατές βροχές και η αστάθεια θα διαρκέσει μέχρι της 20 Οκτώβρη.
2ος μήνας Νοέμβριος:
Από 1η έως 10 καλός καιρός με ελαφρούς βόρειους ανέμους από 10 έως 13 λίγες βροχές έως τις 18 έχει αστάθεια άλλα και καλό καιρό 18 με 20 έχει ένα κύμα με πολλές βροχές και πιθανόν και λίγα χιόνια στα βουνά πάντα με ελαφρούς βοριάδες.

Χειμώνας
1ος μήνας Δεκέμβριος:
Από τις πρώτες ήμερες του μήνα 4-5 περίπου έχει κύμα με χιονιάδες και βροχές μέχρι 8 του μήνα με 2 ή 3 μέρες καλές και γύρω στις 12 χαλάει πάλι ο καιρός με βροχές και αστάθεια μέχρι τις 20 όπου έχει χιόνια και δεν μπόρεσα να δω την διάρκεια τους διότι νύχτωσε και δεν φαίνονταν τα σημεία.
2ος μήνας Ιανουάριος:
Ο μήνας αρχίζει με πολλές συνεχόμενες βροχές και χιόνια στα βουνά μετά κάνει 2 ή 3 μέρες καλές,γενικά όλος ο μήνας έχει αστάθεια με βροχές και καλό καιρό προς το τέλος του μήνα.
3ος μήνας Φεβρουάριος:
Από τις πρώτες μέρες έχει πολλές βροχές και χιόνια συζητάμε για πολλές βροχές,κάπου γύρω στις 10 φτιάχνει για 2-3 μέρες και μετ΄τις 15 έχει λίγες βροχές και προς το τέλος οδεύουμε για την Άνοιξη.
Άνοιξη
1ος μήνας Μάρτιος:
Από την αρχή και αυτός ο μήνας είναι άστατος μέχρι τις 10 περίπου μετά γίνετε ανοιξιάτικος με ελαφρά βοριαδάκια,πάλι μια σύντομη αλλαγή 15-16 του μήνα με λίγη βροχή και μετά πάλι Άνοιξη και πιθανόν και κάποιες ζεστές μέρες.
2ος μήνας Απρίλης:
Από 1 έως 10 Ανοιξιάτικος αλλά γύρω 10 με 12 μια αλλαγή με βροχές πολύ καλές για την εποχή η αστάθεια κρατάει μέχρι 13 περίπου,μετά γίνετε Ανοιξιάτικος με δυνατούς ανέμους και ζεστές μέρες,γύρω 15 έως 17 μια αστάθεια πάλι με λίγες βροχές που σταδιακά γίνετε πάλι Ανοιξιάτικος.
3ος μήνας Μάιος:
Ξηρασία με βοριάδες κάπου στις 20 μία μικρή μεταβολή.

Καλοκαίρι
1ος μήνας Ιούνιος:
Ξηρασία με βοριάδες κάπου στις 20 του μήνα μια μικρή μεταβολή.
2ος μήνας Ιούλιος:
Καλοκαίρι όπως πάντα.
3ος μήνας Αύγουστος:
Δεν ξέρω αν αυτός είναι Αύγουστος διότι από 1 έως 15 είναι άστατος από 15 έως 18 καλοκαίρι και από 18 έως 25 περίπου πάλι άστατος.
Το κείμενο με την περιγραφή του καιρού είναι όπως ακριβώς είναι γραμμένο στις σημειώσεις του Δελημάρη Νίκου το μόνο που μένει είναι να δούμε αν οι προβλέψεις θα βγουν αληθινές.



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής