Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Έυηνος-Κάμπος-Πευκόδασος!!!!!

Ο ποταμός Εύηνος πηγάζει από τα βουνά Κόρακας και Τσεκούρι, κοντά στην Αρτοτίνα και χύνεται στον Πατραϊκό κόλπο, κοντά στον οικισμό Κρυονέρι .Κατά την διαδρομή του δέχεται νερά από ένα πλήθος παραποτάμων με κυριότερους τους Κότσαλο,Πορτιάρη,Φιδάκια και Γιδομαντρίτη.Έχει συνολικό μήκος περίπου 113 Χιλ. Εύηνος περνάει και βρέχει το κάμπο του Τρικόρφου και αρδρεύται και το νερό του πηγαίνει σε όλο το χωριό για πότισμα κήπων και όλων των είδων καλλιεργειών.
Στο κάμπο του χωριού καλλιεργούνται κυρίως καλαμπόκι ,τριφύλλι, βαμβάκι, αλλά και κάποια χωράφια σπέρνονται βρώμη για να γίνουν έπειτα βοσκοτόπια.   
 Μέσα στο πευκόδασος συναντάμε διάφορα είδη πουλιών αλλά και σκιουράκια που κάνουν πτήσεις από το ένα δέντρο στο άλλο εγώ ήμουν τυχερός και ήρθε μπροστά μου και κάθισε να το φωτογραφίσω.
Επίσης μια βόλτα στο δάσος έχει εκπλήξεις έτσι και εγώ συνάντησα μπροστά μου μια μικρή οχιά μέσα σε ξερόχορτα φωλιές πουλιών μέσα σε κάποια φυλλοβόλα δέντρα που εμφανίστηκαν και περιμένουν την άνοιξη για να ξανακρυφτούν.
Όταν κάνεις βόλτα στο ποτάμι στο πευκόδασος στα Κρυφά και φτάνεις να αγναντέψεις τα στενά του Εύηνου βλέποντας το γάργαρο νερό και ακούγοντας τα πουλιά και τα σκιουράκια να παίζουν και να κελαηδούν πάνω στα δέντρα τότε νιώθεις πως είσαι σε ένα παραμυθένιο τόπο για ακόμα μια φορά θα το γράψω οτι το Τρίκορφο είναι μοναδικό.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Τρικορφιότες πολεμιστές στην Μικρά Ασία!!!

Στον πόλεμο στην Μικρά Ασία πολλά  παλικάρια από το χωριό μας συμετείχαν.Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε έναν από αυτούς,ονομάζεται Δημόπουλος Αντώνης από τα λίγα που γνωρίζουμε γι αυτόν των ήρωα του χωριού μας είναι ότι δεν επέστρεψε ποτέ πίσω και ότι  πέθανε από κάποια ασθένεια της εποχής σε μικρή ηλικία Κανένας από τα αδέρφια του δεν ζει ο τελευταίος αδερφός του πέθανε περίπου πριν από 20 χρόνια ονομαζόταν Βασίλειος Δημόπουλος.
Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας αυτής ο Αντώνης γράφει ένα γράμμα στην αδερφή του Βασίλω
''Αδελφή μου Βασίλω σου στέλνω την φωτογραφία μου δια ενθύμιον,λάβε κορμί δίχως ψύχη και σώμα δίχως αίμα για να θυμάσαι εμένα ο αδελφός σου Αντώνης Δημόπουλος.'' Τα γράμματα είναι ξεθωριασμένα η φωτογραφία αυτή εστάλη από την Θεσσαλονίκη στις 7-8-1923.Δυστυχώς οι εποχές αυτές ήταν πολύ δύσκολες και δεν έχουμε πολλά τέτοια αρχεία.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Δευτέρα του Πάσχα στον Άη Γιώργη!!!

Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο ξωκλήσι του χωριού μας τον Άη Γιώργη έγιναν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις με το χορευτικό του συλλόγου μας.
Τα παιδία μεγάλα και μικρά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και σε αυτή την γιορτή,χρόνο με το χρόνο αποκτούν πιο πολλές εμπειρίες συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του χωριού αλλά και σε διάφορες εκδηλώσεις ανα την Ελλάδα
Ο σύλλογος μας προσφέρει δωρεάν τα μαθήματα χορού και  στολές , με μεγάλη δυσκολία γιατί τα οικονομικά είναι λιγοστά .
Νομίζω ότι είναι η ώρα όλοι μας να δούμε πιο ζεστά τον σύλλογο μας και να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας έτσι ώστε να συνεχιστούν όλα αυτά που χρόνια με τον κόπο και την βοήθεια κάποιον ανθρώπων γίνονται και πάνω απ΄όλα είναι το χωριό μας αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.





ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής